AYURVEDA en LEEFSTIJL

AYURVEDA en LEEFSTIJL

Herken je dit?

Het niet lekker in je vel zitten, je moeilijk kunnen ontspannen. Onrust en druk ervaren, het te veel in je hoofd zitten. Je niet fit voelen en last hebben van vage klachten. Het niet goed kunnen slapen en het gevoel hebben dat alles langs je heen gaat. Ayurveda kan je helpen om daar verandering in te brengen. Maak een afspraak .

Leefpatroon

In de meeste gevallen kun je zeggen dat we ver zijn afgedwaald van allerlei natuurlijke handelingen en ritmes. In een 24-uurseconomie die veel stress veroorzaakt, eten en slapen wij vaak onregelmatig, doen beperkt aan lichaamsbeweging en zijn voortdurend bereikbaar per telefoon en mail. Al deze invloeden brengen ons makkelijk uit evenwicht en verstoren de spijsvertering. Dit leidt tot afvalstoffen en blokkades in het lichaam, die ons op den duur ziek maken.

Ayurveda bestrijkt alle facetten van het leven:
• beroep
• gezinssamenstelling
• leefomgeving
• mate van beweging
• persoonlijke ontwikkeling en ambities
• voeding
• vrijetijdsbesteding

 

Leefwijze

Leefwijze neemt binnen de traditionele Ayurveda een belangrijke plaats in. In veel gevallen is herstel van het evenwicht van de leefwijze één van de belangrijkste remedies. Daarna volgt voeding en pas daarna medicatie en andere behandelmethoden.

Ayurveda maakt zo veel mogelijk gebruik van de natuur om het evenwicht weer te herstellen. Dat wil zeggen gebruik maken van  de cycli van de natuur. Zodat ons organisme ook op een natuurlijke manier door onze omgeving ondersteund kan worden. Wij zijn tenslotte onderdeel van die natuur en van onze omgeving. Alles is met elkaar verbonden en beïnvloedt elkaar. Ayurveda heeft vanuit dit perspectief een eigen gezondheidssysteem.  Zoals bij iedere constitutie de juiste en geëigende voeding hoort, hoort bij iedere constitutie ook een passende leefwijze.

Alles is met elkaar verbonden en beïnvloed elkaar