AYURVEDA

DE WIJSHEID EN KENNIS VAN AYURVEDA

Ayurveda is een geneeswijze, een holistische traditionele medische wetenschap uit India, die al duizenden jaren wordt gebruikt als (preventieve) gezondheidszorg. Het is een systeem dat zich niet alleen richt op de balans tussen de geestelijke en lichamelijke gesteldheid van de mens, maar juist ook op herstel bij ziekte. Ayurveda pakt het probleem bij de oorsprong aan en behandelt de hele persoon.

AYURVEDA EN HET HERSTEL VAN DE BALANS

Ayurveda gaat ervan uit dat verandering van voeding en leefstijl de meest voor de hand liggende oplossing voor onze gezondheidsproblemen vormt; we worden of zijn wat we consumeren, denken en doen.

Om gezond te blijven is een goed functionerend immuunsysteem van groot belang. De spijsvertering speelt daarbij een cruciale rol. Onze darmen zorgen niet alleen voor de vertering van voedsel en het afvoeren van afvalstoffen, ze zijn ook van invloed op hoe we ons gedragen, op onze stemming en ons herstelvermogen.

En zoals de natuur een cyclus kent van wisselende seizoenen, zo kennen wij allemaal gedurende ons leven persoonlijke cycli en fasen die invloed hebben op ons lichaam, onze geest en ons welzijn.

Voeding, beweging, ontspanning en een goede nachtrust vormen de basis voor het herstel van de balans.

Dosha Ayurveda Praktijk werkt samen met jou aan een optimaal voedingsplan, een passende leefstijl en staat je bij met coaching en/of verlichtende behandelingen en massages.