DETOX

DETOXEN (mild vasten)

Ook zin om jezelf te resetten, de loomheid en zwaarte uit je lijf weg te werken?
Over auto’s wordt gezegd dat het verstandig is om na elke zoveel kilometer een grote onderhoudsbeurt te doen, zodat je weer zonder problemen de weg op kunt. Op dezelfde manier is het goed om jaarlijks voor jezelf een time-out in lassen. Neem de tijd voor een persoonlijke grote beurt. Kom tot stilstand en tot rust.

Wakker je inwendige medicijnkast aan
In veel religies wordt al eeuwenlang gezegd dat vasten goed is voor de ziel. En in veel culturen wordt er (matig) gevast, wat een aloude manier is om afvalstoffen weg te werken, jezelf rust te gunnen. Het idee is dat je daarna weer beter functioneert. Het vasten heeft een gunstig effect op je spijsvertering en stofwisseling, je geestelijke helderheid en je inzicht. Het is de beste remedie om je inwendige medicijnkast aan te wakkeren en te gebruiken.

De detoxkuur
Door onder meer eenvoudige en makkelijk verteerbare maaltijden tot je te nemen, geef je ruimte aan het afvoeren van je afvalstoffen, zowel fysiek als mentaal.
Deze kuur is gebaseerd op Ayurvedische voedingsprincipes en bestaat uit 3 stappen: 3 dagen afbouwen, 7 dagen mild vasten en 3 dagen opbouwen.
In totaal duurt de kuur 13 dagen.

De beste periodes om te detoxen zijn het voorjaar en het najaar.
De maaltijden zijn licht verteerbaar en bestaan uit verse groenten en fruit van het seizoen, peulvruchten, noten, zaden, olie en vetten en kruiden en specerijen.
De voedingsmiddelen zijn makkelijk verteerbaar en bevatten een schat aan voedingsstoffen.
Gedurende de week krijg je kruiden/supplementen mee die de spijsvertering en stofwisseling ondersteunen.
Tijdens de kuurweek worden er twee afspraken gepland voor een Ayurvedische massages (Abyanga) of een andere Ayurvedische behandeling die bij jou past. Er worden speciale kruiden en oliën gebruikt die de detox ondersteunen. 

Wat is het resultaat:
– Je voelt je na de kuur fitter, vitaler en gezonder, zowel fysiek als mentaal
– Niet alleen je lichaam wordt gereinigd, ook je gedachten worden rustiger en helderder
– Je creëert ruimte en veerkracht
– Je immuunsysteem wordt sterker
– Je zintuigen werken beter
– Je huid en je haar verbeteren
– Je hele systeem krijgt een reset

Tarief: € 550,00 (2 x een consult, Ayurvedisch detox programma, ondersteunende kruiden en 2 x behandeling)