MASSAGES

Aanraking is van groot belang voor je gezondheid en welzijn. Een goede massage ondersteunt het zelfgenezend vermogen van het lichaam op verschillende niveaus. Wanneer de huid gestimuleerd wordt door massage, komen er stoffen vrij die de gezondheid bevorderen. Naast het ervaren van een goed gevoel heeft massage een ontgiftend effect op het lichaam en de weefsels. Een massage bevordert de circulatie en celvernieuwing, kalmeert de geest en verbetert de immuniteit. Massage is één van de belangrijkste instrumenten voor het activeren van je innerlijke apotheek. Niet alleen als het gaat om fysieke klachten maar ook op het gebied van mentale klachten.

AYURVEDISCHE MASSAGE

Een belangrijke behandeling in de Ayurveda is de Ayurvedische Massage Abhyanga. Hierbij wordt al eeuwenlang een techniek toegepast om lichaam en geest tot diepe ontspanning te brengen.

De essentie van een Ayurvedische massage is het lichaam te ontdoen van schadelijke stoffen en het bevorderen van natuurlijke zuiveringsprocessen. Hierdoor worden blokkades opgeheven en het immuunsysteem versterkt. Bij deze massage worden verschillende Ayurvedische kruiden-oliën gebruikt en wordt de olie afgestemd op de constitutie van de cliënt. De kruiden-oliën verhogen de stofwisseling van de verschillende weefsels. De olie werkt op directe wijze op de huid, het vetweefsel, bindweefsel, het spierweefsel en het bloed. Omdat de olie na enige tijd via de huid in het bloed komt, werkt ze tevens op de longen, de dikke darm en andere organen. Via de huid en de slijmvliezen beïnvloedt de olie daarnaast het zenuwstelsel.

De voordelen van een Ayurvedische Massage zijn:
. verbeteren van de bloedcirculatie
. voor een operatie een sneller herstel
. stimuleren van de functies van de vitale organen
. tot stand brengen van lichamelijke en geestelijke ontspanning
. verhogen van de weerstand tegen ziekten en kwalen
. behandelen van aandoeningen van het zenuwstelsel
. verbeteren van het gezichtsvermogen
. opheffen van zowel geestelijke als fysieke vermoeidheid
. bevorderen van een goede nachtrust
. versoepelen van de spieren en gewrichten
. verbeteren van de structuur van de huid en het voeden van het lichaam door de huid.

Contra-indicatie:
. bij koorts
. eerste drie maanden van de zwangerschap

Bij een eerste Ayurvedische massage vindt er een kort intakegesprek plaats van plusminus 15 minuten. Blijkt uit het intakegesprek dat je niet gemasseerd mag worden dan kun je kiezen het gesprek te vervolgen met een voeding- en/of leefstijlconsult. Hier kan een behandelplan besproken worden waar een massage uiteindelijk wel onderdeel vanuit kan maken.

Duur totaal: anderhalf uur
Prijs: € 95,00

MASSAGE BIJ KANKER

Bij de diagnose kanker ervaren veel mensen veel angst, stress, vermoeidheid en verdriet. Misschien heb je ook het gevoel dat alles je overkomt en dat je zelf nog maar weinig invloed hebt op wat er gebeurt.

Deze massage kan heel heilzaam zijn. Even geen kankerpatiënt zijn en alles los kunnen laten. Dat is het doel van deze massage. Deze massage is geen behandeling, maar geeft een diepe ontspanning en ondersteunt het herstel tijdens en na diverse behandelingen.

Het is een hele zachte massage met lichte strijkbewegingen en aanraking met aandacht. Deze handelingen werken diep door. Ze kunnen een pijn verlichtend en diep ontspannend effect hebben.

Voorafgaand aan de massage vindt er een intake plaats en kun je aangeven waar je graag gemasseerd wilt worden.

Duur: totaal één uur, inclusief intake, massage en afrondend gesprek.

Prijs € 60,00