BEHANDELING

MASSAGES

Aanraking is van groot belang voor je gezondheid en welzijn. Een goede massage ondersteunt het zelfgenezende vermogen van het lichaam op verschillende niveaus. Wanneer je huid door massage gestimuleerd wordt, komen er stoffen vrij die de gezondheid bevorderen. De circulatie en celvernieuwing worden geprikkeld, de geest gekalmeerd en de immuniteit verbeterd. Massage is één van de belangrijkste instrumenten voor het activeren van je innerlijke apotheek.

AYURVEDISCHE MASSAGE (Abhyanga) 

De essentie van een Ayurvedische massage is het bevorderen van natuurlijke zuiveringsprocessen en het opruimen van schadelijke stoffen. Blokkades worden opgeheven en het immuunsysteem versterkt.
Een belangrijke behandeling binnen de Ayurveda is de Ayurvedische Massage Abhyanga. Al eeuwenlang wordt deze techniek toegepast om lichaam en geest tot diepe ontspanning te brengen. Er worden hierbij verschillende Ayurvedische kruiden-oliën gebruikt, afgestemd op de constitutie van de cliënt. De kruiden-oliën verhogen de stofwisseling van de verschillende weefsels. Elke olie doet in directe zin haar werk op de huid, het vetweefsel en het bindweefsel eronder en op het spierweefsel. Omdat de olie na enige tijd via de huid in het bloed komt, heeft ze ook invloed op de longen, de dikke darm en andere organen. Via de huid en de slijmvliezen beïnvloedt de olie daarnaast het zenuwstelsel.

De voordelen van een Ayurvedische Massage zijn:
. het verbeteren van de bloedcirculatie
. een sneller herstel voor een operatie
. het stimuleren van de functies van de vitale organen
. het tot stand brengen van lichamelijke en geestelijke ontspanning
. het verhogen van de weerstand tegen ziekten en kwalen
. het behandelen van aandoeningen van het zenuwstelsel
. het verbeteren van het gezichtsvermogen
. het opheffen van zowel geestelijke als fysieke vermoeidheid
. het bevorderen van een goede nachtrust
. het versoepelen van de spieren en gewrichten
. het verbeteren van de structuur van de huid en het voeden van het lichaam door de huid.

Duur: 80 minuten
Prijs: 100,00

Bij een eerste Ayurvedische massage vindt er een kort intakegesprek plaats van plusminus vijftien minuten. Blijkt uit het intakegesprek dat massage op dit moment niet het beste antwoord op je hulpvraag is, dan kun je ervoor kiezen om het gesprek te vervolgen met een voeding- en/of leefstijlconsult. We bespreken samen een passend behandelplan, waar een massage uiteindelijk wel onderdeel vanuit kan maken.

MASSAGES EN OLIEBEHANDELINGEN

Droge massage (Udvartana)
Mensen met overgewicht kunnen baat hebben bij een droge massage. Deze bevordert de afvoer van afvalstoffen en stimuleert de huid en het onderliggende vetweefsel. De massage werkt ondersteunend voor mensen die aan het afvallen zijn. Een wekelijkse massage van een uur geeft het beste resultaat.

Duur: 60 minuten
Prijs: € 85,00

Kruidenstempelmassage (Pinda Svedana)
Bij mensen die kampen met pijnlijke gewrichten en spieren geeft een warme stempelkussenmassage verlichting. De stempelkussens zijn gevuld met diverse heilzame kruiden. Voor het beste resultaat zijn minimaal twee behandelingen per week aan te bevelen. Afhankelijk van de mate van pijn voor de duur van 1 tot 3 weken.

Duur: 70 minuten
Prijs: € 95,00

Kati Basti
Kati Basti is goed tegen voor o.a. rugklachten, en bestaat uit het maken van een dam van deeg en het volgieten en verversen met warme medicinale (kruiden)olie. Op deze oliebehandeling volgt een lokale Ayurvedische massage.

Duur: 60 minuten
prijs: € 90,00

Shirodhara 
Een shirodhara – een constante stroom van warme kruidenolie op het voorhoofd – balanceert de twee hersenhelften. Voor wie druk een druk hoofd heeft, gestrest is, veel denkt en moe is, hoofdpijn heeft, zich zwak voelt, is gebaat bij een shirodhara, met voorafgaand een hoofd/nek massage.

Duur: 40 minuten
Prijs: € 115,00 eenmalig
Bij vervolg maximaal 3x € 95,00

Abhyanga plus shirodhara

Duur: 130 minuten
Prijs: € 200,00

Karna Purana 
Een medicinale oliebehandeling voor de oren. De behandeling begint met een hoofd/nek massage, met aandacht voor de marmapunten. Daarna wordt er warme olie in het oor gegoten. Tijdens de behandeling werk ik met warme gemberdoeken en eindig met een gezichtsmassage. Een serie behandelingen is aan te raden bij: tinnitus (oorsuizen), spanningen in het kaakgewricht en oor/hoofdpijn.

Duur: 45 minuten
Prijs: € 60,00

Hoofd en voetmassage

Duur: 50 minuten
Prijs: € 65,00 

Afhankelijk van je ziektekostenverzekering en je polis kunnen de behandelingen gedeeltelijk worden vergoed. Hier een link naar een overzicht van zorgverzekeringen en vergoeding aanvullende verzekering.

Cadeaubon voor massages en oliebehandelingen!
Waarde van de bon naar keuze vanaf 20,- euro.
Te bestellen per mail via henrica@doshapraktijk.nl voor de regio Amersfoort, bankrekening NL74 TRIO 0198373988 o.v.v. Cadeaubon Dosha Amersfoort.

Na ontvangst van de betaling en je email met de adresgegevens ontvang je de cadeaubon per post.

Lees hier het Covid19 protocol

Lees hier de Voorwaarden