AYURZELF

JE PERSOONLIJK VITALITEITSPLAN

Heb jij behoefte aan meer energie en een beter evenwicht tussen werk en privé? Kun je wel een stok achter de deur gebruiken om dit voor elkaar te krijgen? Ik help je graag! Zie mij als je persoonlijk begeleider naar meer vitaliteit en balans.

‘De verandering die je zoekt zit altijd in jezelf’.

Ontwikkeling van je persoonlijke kompas
Ik begeleid je naar een duurzaam optimale balans tussen een gezonde geest en een vitaal lichaam: jouw persoonlijke vitaliteitsplan. Met dit plan in handen leer jij je natuurlijke zelf beter kennen en krijg je inzicht in hoe voeding en leefstijl jouw evenwicht herstellen.
Je zet stappen in de richting van een gezonder, fitter en leuker leven, in contact met je lichaam, je passie en je diepste verlangens. Je gaat op ontdekkingsreis. Je ontwikkelt hiervoor je eigen kompas en gaat met een koffer vol gereedschap op pad. Je zult er een leven lang profijt van hebben.

Vitaliteit en weerstand
Wij zijn als mens onderdeel van de natuur en van onze omgeving. Alles is met elkaar verbonden en beïnvloedt elkaar. Ayurveda biedt vanuit dit perspectief een heel mooi eigen gezondheidssysteem. Ayurveda benadrukt dat iedereen geboren wordt met volstrekt individuele fysieke en mentale eigenschappen, je constitutie. Zoals bij ieder lichaam de juiste voeding hoort, hoort bij ieder gestel ook een passende leefwijze. Wat voor de één goed is kan voor de ander averechts werken. De verbetermogelijkheden op het gebied van vitaliteit en weerstand zijn daarom voor iedereen persoonlijk.

In het leven van alledag ontwikkelen we leefpatronen en gewoontes die niet altijd aansluiten bij onze unieke lichaamsbouw en stofwisseling. Dat kan voor allerlei ongemakken zorgen, zowel lichamelijk als mentaal. Door bewuster te handelen en je kennis te vergroten over de Ayurvedische principes krijg je inzicht in de relatie tussen deze gewoontes en hoe jij je voelt.

Meer zelfvertrouwen en veerkracht
Door zelf verantwoordelijkheid te nemen en inzicht te krijgen in jouw eigen constitutietype (je eigen kern, ik kracht) krijg je meer grip op je leven. Je leert jezelf en de signalen die je lichaam jou geeft beter begrijpen. Je ontdekt wat bij jou past qua voeding en leefstijl. Je krijgt meer energie, je gaat vitaler, gezonder en met meer veerkracht door het leven. Je krijgt meer zelfvertrouwen en je wordt vrolijker, alerter en actiever. Je gaat er ook beter uitzien.

Je zult werkelijk verbaasd zijn hoezeer je fysieke conditie verbeterd en hoe je mentale en emotionele welzijn positief worden beïnvloed. Dit maakt het makkelijker om veranderingen in je leefwijze en voedingspatroon aan te brengen, waardoor er een grotere kwaliteit van leven en welzijn ontstaat.

Dit is in feite de essentie van Ayurveda: de kennis en kunst van het leven.

‘Als je goed voor jezelf zorgt kun je het beste van jezelf geven’.

Programma
Voorafgaand aan je eerste gesprek krijg je een email met een uitgebreide vragenlijst. De vragen zijn gericht op zes pijlers: je gezondheid, je mentaal welbevinden, zingeving, kwaliteit van leven, je sociale contacten en je dagelijks functioneren. Deze zes pijlers hebben invloed op elkaar. Wanneer één of twee pijlers zwak zijn haalt het de andere pijlers naar beneden.

Tijdens het traject:
– Gaan we dieper in op je antwoorden van de intake
– Word je geboorte en huidige constitutie bepaald
– Gaan we samen kijken welke pijlers aandacht nodig hebben en waar je aan wilt werken
– Gaan we jouw doelen formuleren
– Ontwikkel je een naslagwerk, met informatie, handvatten, tips en oefeningen

We gaan holistisch aan de slag, met (praktische) oefeningen die jou dichter bij jezelf brengen. Alle zes de pijlers komen aan de orde. Ayurvedische behandelingen en/of kruiden ter ondersteuning kunnen hier, waar nodig, onderdeel van uitmaken.

Tijdens het begeleidingstraject kunnen onder meer de volgende thema’s een rol krijgen: Stress – Emoties – Beweging – Voeding – Persoonlijke groei en ambities – Omgaan met veranderingen – Relaties – Zingeving – Ontspanning – Slaap en  Ademhaling

Het gehele traject dat leidt naar jouw Persoonlijke Vitaliteitsplan bestaat uit zeven consulten/gesprekken, verdeeld over vier maanden.

Tarief: 875,00 excl. BTW

‘Soms heb je een stok achter de deur nodig om veranderingen aan te brengen’.

VERGOEDINGSMOGELIJKHEDEN:

Voor persoonlijke ontwikkeling vanuit jouw werkgever 

De meeste werkgevers hebben (jaarlijks) budget voor duurzame inzetbaarheid, persoonlijke ontwikkeling, opleiding en/of verzuimpreventie. Neem contact met me op als je hierbij ondersteuning zoekt.

Aan vullende zorgverzekering 

Heb je fysieke of mentale klachten en een aanvullende zorgverzekering dan is er de mogelijkheid een deel vergoed te krijgen.

Ik ben aangesloten bij de beroepsvereniging VBAG en RBCZ. Ik raad je aan je goed te laten informeren over de mogelijkheden door je verzekeraar.

Belastingaftrek voor ondernemers

Neem voor advies contact op met je accountant, boekhouder of belastingadviseur.