HENRICA van den BERG

In 2004 kwam ik voor het eerst met Ayurveda in aanraking door het boek ‘Balans in je leven’ van Deepak Chopra. Ik werd geraakt door de wijsheid die Ayurveda in zich heeft, over het leven, in de ruimste zin van het woord. Deze kennis omvat het fysieke, het mentale en het spirituele aspect en heeft zich al meer dan vijfduizend jaar bewezen. Ik werd enthousiast door de logica en orde die Ayurveda schept. Het is niet bij ‘Balans in je leven’ gebleven.

In 2006 ben ik de opleiding Ayurvedic Practitioner gestart bij European Institute for Scientific Research on Ayurveda (EISRA) in Den Haag. Dr. Gaytri Kalia en Dr. Kamleshwar Kalia waren mijn voornaamste docenten. Ik liep zes weken stage in het Prakash Deep Institute in India. In 2010 ronde ik mijn studie af met het schrijven van mijn afstudeerscriptie: ‘Alzheimer volgens de Ayurvedische visie’.
Daarnaast volgde ik een speciale module Ayurvedische voedingsleer bij de Academy of Ayurvedic studies in Amsterdam en haalde ik het diploma Ayurvedic Nutrition Therapist. Dit diploma wordt uitgegeven door het European Institute of Vedic Studies van Atreya Smith, dat nauw samenwerkt met het American Institute of Vedic Studies van David Frawley.

In 1978 startte ik mijn loopbaan in de verpleging. Na vele omzwervingen, zoals het werken met moeilijk opvoedbare kinderen, het begeleiden van minder validen naar een zelfstandig bestaan en daarna aan de slag als werkbegeleider bij jonge schoolverlaters en als zakelijk leider en projectcoördinator in de podiumkunsten, ben ik weer terug in de gezondheidszorg. Al de opgedane werkervaring en kennis en de studie Ayurveda komen nu bij elkaar in mijn praktijk als Ayurvedic Practitioner.

Ayurveda zoek je niet op, Ayurveda zoekt jou op!