HENRICA VAN DEN BERG

Henrica van den Berg initiatiefneemster van Dosha Ayurvedische Praktijk.
In 2004 kwam ik voor het eerst met Ayurveda in aanraking door het lezen van het boek ‘Balans in je leven’ van Deepak Chopra. Ik werd enthousiast en geraakt door de wijsheid en de kennis die Ayurveda heeft over het leven in de ruimste zin van het woord. De kennis omvat niet alleen het lichamelijke aspect, maar ook de relatie van mens en kosmos, het geestelijk aspect en de logica en orde van waaruit Ayurveda bestaat. Die kennis heeft zich al meer dan 5000 jaar bewezen. Bij het boek ‘Balans in je leven’ is het niet gebleven.

In 2006 ben ik de opleiding Ayurvedic Practitioner gestart bij European Instituut for Scientific Research on Ayurveda (EISRA) in Den Haag. Mijn docenten waren voornamelijk Dr. Gaytri Kalia en Dr. Kamleshwar Kalia. In 2009 heb ik zes weken stage gelopen in het Prakash Deep Instituut in India. In 2010 heb ik mijn studie afgerond met het schrijven van haar afstudeerscriptie ‘Alzheimer volgens de Ayurvedische visie’.
Tevens heb ik in 2009 een speciale module Ayurvedische voedingsleer gevolgd bij de Academy of Ayurvedic studies in Amsterdam. De module heb ik met succes afgerond en daarmee het diploma “Ayurvedic Nutrition Therapist” behaald. Dit diploma wordt uitgegeven door het European Institute of Vedic Studies van Atreya Smith, dat een nauw samenwerkings-verband heeft met het American Institute of Vedic Studies van David Frawley.

In 1978 ben ik mijn loopbaan gestart in de verpleging. Na vele omzwervingen zoals het werken met moeilijk opvoedbare kinderen, minder validen begeleiden naar een zelfstandig bestaan, werkbegeleider bij jonge schoolverlaters en zakelijk leider en projectcoördinator in de podiumkunsten, ben ik weer terug in de gezondheidszorg. Alle opgedane werkervaring, kennis en de studie Ayurveda  komen nu bij elkaar en gebruik ik als Ayurvedic Practitioner.

Ayurveda zoek je niet op, Ayurveda zoekt jou op!

Afhankelijk van uw ziektekostenverzekering en uw polis kunnen de behandelingen volledig of gedeeltelijk worden vergoed.

Aangesloten bij beroepsvereniging

     

Aangesloten bij Instituut Massage bij Kanker

Aangesloten bij Tuchtcollege voor de complementaire zorg